Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize J. had Sopropo met gerookte varkensvlees;

Huize M. had Kip met champions en oortjes;

Huize L. had Griet banasoep;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: Sopropo met gerookte varkensvlees, Kip met champions en oortjes, en Griet banasoep.

Recept: kokosbiesjes

Ingrediënten voor circa 25-30 koekjes:

1 ei 1 snufje zout 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 125 gram kristalsuiker 150 gram geraspte droge kokos 1 theelepel vanille essence 90 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) gekleurde suikermuisjes

Kluts de eieren samen met het suiker, zout en vanille essence. Zodra dit goed gemengd is, doe je de boter erbij. Mix dit door tot een glad mengsel. Nu mag de geraspte kokos erbij en opnieuw meng je dit goed door. Nu doe je lepel voor lepel de meel erbij. Je zal zien dat het mixen nu wat stroever gaat. Ga nu verder met het kneden van het deeg met de handen. Ga door totdat je een samenhangend geheel hebt, waar je makkelijk balletje mee kunt maken. Maak circa 25-30 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Maak de balletjes vervolgens plat met een vork. Je krijg hierdoor van die karakteristieke strepen op je platte koekjes. Bestrooi de koekjes met wat gekleurde suikermuisjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 160 graden, in circa 15 minuten goudbruin.

Bron: (mooierecepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: