Medici hebben weinig vertrouwen in nieuw bestuur SZF

Het lijkt op het bestuur van een slagbalvereniging

Enkele medici hebben hun misnoegen geuit over het nieuw bestuur van het Staatsziekenfonds (SZF), dat afgelopen dinsdag is beëdigd. “Misschien zijn wij voorbarig, maar de samenstelling van het bestuur stelt ons geenszins gerust. Om te beginnen, is er niet eens apotheker in het bestuur. We lezen wel titels bij de namen van leden, maar op 1 medicus na zit er niemand met enige medische kennis in het bestuur. Wij hebben dan ook geen fiducie dat het augiasstal bij SZF opgeruimd gaat worden.” De medici hadden verwacht een sterk bestuur te zien, dat in staat zou zijn het jarenlange wanbeleid op te schonen. “In plaats daarvan zien wij een zwakke samenstelling. Het lijkt eerder op het bestuur van een slagbalvereniging.” 

Met veel voortvarendheid werd op de eerste vergadering van de Raad van Ministers een aantal raden vervangen, echter bleef het beloofde sterke team achterwege. Zo werd bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) een DNA-lid aangetrokken als president-commissaris. SZF kwam er ook niet goed  vanaf met een voorzitter, die uit de advocatuur komt en absoluut niets weet van het SZF of de medische wereld. “Wij hebben geen tijd om te wachten tot de voorzitter van het bestuur zich de materie eigen heeft gemaakt. De problemen zijn immens en dan krijgen we een partijloyalist, die nog stage moet lopen. Waar is de beloofde corruptiebestrijding en bestrijding van nepotisme waar de president het steeds over heeft?”, vragen de medici zich af.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: