Belfort: ‘Wat met NDP is gebeurd, gaat ook met Abop gebeuren’

Ook Abop-parlementariër Edward Belfort steekt zijn ontevredenheid over enkele besluiten die partijvoorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft genomen niet onder stoelen of banken. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de ex-Justitieminister dat hij resoluut tegen het behoud van Mike Nerkust is en ook nog protesteert tegen de accommodatie van NDP’ers, waaronder Andre Misiekaba en anderen, binnen de constellatie van de regering Chandrikpersad Santokhi-Ronnie Brunswijk of de Abop. “Ik heb ze gewaarschuwd, maar ze willen niet luisteren. Wanneer je Nerkust behoud als dc, betekent dat dat je de wil van het volk terzijde legt. Dan moet je voor de consequenties instaan. Het zal maken dat de kiezers je gaan afwijzen. De stemmen zijn niet van de partij, maar van de kiezers. Het zijn de kiezers die Nerkust, Misiekaba en andere NDP’ers hebben afgewezen. Niemand had geloof in die profetische Dubai-verhalen van Misiekaba”, benadrukt Belfort tegenover Dagblad Suriname. Volgens het assembleelid maakt zijn partijvoorzitter nu dezelfde fout die Desi Bouterse heeft gemaakt als NDP-voorzitter. Uiteindelijk heeft dat voor de ondergang van de paarse partij gezorgd.

VHP wijs geweest in kwestie Mangre

Belfort benadrukt dat op den duur de partijleiding zelf zal zien of hetgeen hij steeds geadviseerd heeft over de NDP’ers, wel of niet waar is. De ontevredenheid binnen de geel-zwarte partij kan volgens hem op den duur zover oplopen, dat de verkiezingen zelfs eerder dan 2025 uitgeschreven moeten worden. “Als je nu al zoveel djoegoedjoegoe hebt, dan heb je de verkiezingen echt eerder gebracht. Want het volk bepaalt dat. Kijk maar naar de VHP en de zaak van Reshma Mangre bij de rvc van de SLM. Het volk bleef reageren op deze kwestie en uiteindelijk werd de druk zo hoog, dat zij toch een stapje terug moest doen. De VHP is wijs geweest om te zeggen aan Mangre om zich terug te trekken. Maar de Abop is niet zo. Men denkt: ‘ach, mi doro kba’. Wel, men gaat weten wat gaat gebeuren. Wat met de NDP is gebeurd, gaat ook met de Abop gebeuren. Nauwelijks een maand en er zijn al zoveel blunders waartegen het volk protesteert. Loop maar in de stad, in de Jodenbreestraat, dan ga je horen. Alles komt door het geflirt met de NDP en het accommoderen van NDP’ers”, aldus Belfort.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: