45 jaar voor release film Sholay

Sholay, een cultklassieker over wraak en verlossing, zou aanvankelijk als hoofdpersonages Jai-Veeru en Thakur met een legerachtergrond en een ander einde hebben, zegt regisseur Ramesh Sippy, die zich nooit had kunnen voorstellen welk fenomeen zijn film zou worden na de release, 45 jaren geleden.

Na het maken van Andaz en Seeta Aur Geeta, wilde Sippy overschakelen naar het actiegenre en een film maken die leek op Hollywood Westerns. En het toeval wilde dat het gevierde schrijversduo Salim Khan-Javed Akhtar hem vertelde over Sholay, die bij Manmohan Desai en “waarschijnlijk Prakash Mehra” was geweest, maar niet van de grond kon komen.

Sippy zei dat toen het verhaal bij hem opkwam, hij trouw bleef aan het oorspronkelijke idee van twee vluchtende mannen en hun betrokkenheid bij het helpen van Thakur om de moord op zijn familie te wreken.

“De kleur en karakters zijn later ontstaan, maar de basis verhaallijn was aanwezig. Behalve dat de twee jongens (Jai en Veeru) uit het leger kwamen en Sanjeev Kumar’s rol van Thakur was dat van een legerofficier: die werd veranderd in een agent, ” vertelde Sippy aan PTI.

Het afmaken van het script en de casting nam ongeveer 2 jaar in beslag. Opnamen begonnen op 3 oktober 1973 en op 15 augustus 1975 was de film in de bioscopen. the film hit the theatres on August 15, 1975.

De regisseur zegt dat hij vanaf het begin wist dat ze een steengoede film aan het maken waren. Hij zegt de film te beschouwen als zijn grootste prestatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: