Ook NDP’er Patrick Peneux in Raad van Toezicht SPSB

Bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) is de Raad van Toezicht vervangen en is een nieuwe Raad benoemd. De nieuwe raad is aangesteld op zaterdag 15 augustus 2020. De voorzitter is de heer Dharmradj Parohi. De reden van de vervanging moet onder andere gezocht worden in de recente gebeurtenissen bij de bank. De minister van Financiën & Planning, Armand Achaibersing, in de hoedanigheid van vertegenwoordiger van de aandeelhouder, heeft de nieuwe raad de opdracht gegeven om het vertrouwen in de Surinaamse Postspaarbank weer te doen herstellen door een gedegen en transparant beleid uit te voeren.De nieuwe Raad van Toezicht bij de SPSB bestaat naast voorzitter Dharmradj Parohi, uit: Ritesh Navien Ganpat (lid), Patrick Peneux (lid), Nitesh Rajendre Ramdin (lid) en Patrick Melvin Bel (lid).

Opmerkelijk is de voordracht van de NDP’er Peneux namens de Abop van vicepresident Ronnie Brunswijk. Peneux werd in 2011 voor een jaar celstraf door de kantonrechter veroordeeld. Hij was met zijn auto ingereden op een man en had hem ook nog bewerkt met een knuppel. Deze man nam regelmatig materialen weg op de bouwwerf van Peneux. Alle leden zijn benoemd onder de opschortende voorwaarde dat er een verklaring van geen bezwaar van de CBvS komt. Hij was rvt-lid van de Hakrinbank, maar heeft daar opgezegd om tot SPSB toe te treden. Hoe is Peneux dan bij  de Hakrinbank gekomen en heeft hij toen een verklaring van geen bezwaar ontvangen? Dat gebeurde onder toenmalige governor Robert van Trikt. Peneux is de zoveelste NDP’er die is voorgedragen namens de Abop.

error: Kopiëren mag niet!