Drie verdachten en hulpje roofoverval aangehouden

De 38-jarige L. v. D., L. v. D.(24), H.C. (41) en M.K.(37) zijn vrijdagavond door leden van het Recherche Bijstands Team Paramaribo (RBTP) aangehouden op het Latour- en Santodorp project. Zij worden onder andere verdachte van diefstal met geweld en overtreding van de Vuurwapenwet, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Drie van de aangehouden verdachten hebben donderdagmiddag een roofoverval gepleegd op  een bedrijf. Onder bedreiging van een vuistvuurwapen maakten zij een tas met een groot geldbedrag in Surinaamse dollars buit die de bedrijfshouder op dat moment bij zich had. De man is tijdens de beroving  mishandeld en in zijn rechterbeen geschoten.

Na uitgewerkte informaties beide verdachten zijn L. v. D. en L. v. D en  H. . in beeld gekomen bij de politie als daders van de roofoverval. De twee L. v. D.’s werden vrijdagavond door leden van het RBTP aangehouden. Op hun aanwijzing ging het RBTP naar het woonadres van de derde verdachte, H.C. Toen die de politie zag nam hij de benen. C. negeerde het bevel om niet verder te vluchten, waarop de politie gericht op hem schoot. Hij werd daarbij in zijn heup geraakt en kon daardoor niet verder vluchten. Ongelukkigerwijs  werd een 13-jarige jongen door een kogel in en onderbeen geraakt.

De vrouw van  C. is ook aangehouden, omdat zij vermoedelijk een deel van de buit in huis had bewaard. Zij is de 37-jarige M. . Er is ook een vuistvuurwapen in het huis aangetroffen. Zowel het geld als het wapen zijn door de politie in beslag genomen. H.C. en beide L. v. D.’s hebben toegegeven dat zij de gewapende roofoverval gepleegd hebben. De drie en M.K. zullen voorgeleid worden bij een Hulpofficier van Justitie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: