Aangehouden verdachte brandstichting woning tracht ook ex-vrouw in brand te steken

De politie van het bureau Santodorp heeft afgelopen donderdagmiddag de 60-jarige J.A. aangehouden die wordt verdacht van brandstichting en poging tot moord. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, zaterdag 15 augustus.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de man het woonadres van zijn 59-jarige ex-vrouw had aangedaan met brandstof bij zich. Nadat hij een schuifraam kapot had geslagen goot hij brandstof in een kamer van de woning. Vervolgens stak hij de brandstof in brand. Op dat moment was de ex-vrouw van A. thuis.

Toen de vrouw vuur uit de kamer zag komen maakte zij de voordeur open om het huis uit te gaan. A., die haar bij de voordeur opwachtte, greep haar vast en besprenkelde haar vervolgens met brandstof met de kennelijke bedoeling om haar in brand te steken. 

Het lukte de vrouw om zich uit de greep van haar ex-man te bevrijden voordat hij haar werkelijk in brand kon steken. Nadat de vrouw zich had losgerukt rende zij weg van A. om zichzelf zodoende in veiligheid te brengen.

De man liep weg, en is niet ver van de woning verwijderd door de politie aangehouden. De brandweer kon voorkomen dat het huis helemaal in vlammen opging. J.A. is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: