Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize F. had Snijbonen met geroosterde kip ( pittig);

Huize P. had rundvlees;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: Snijbonen met geroosterde kip ( pittig) en rundvlees

Recept Bojo

Ingrediënten:1 kilo geraspte diepvries cassave (ontdooid); 200 gram geraspte en gedroogde kokos; 2 zakjes vanille suiker; 2 eetlepels vanille essence; 2 eetlepels amandel essence; 2 eetlepels kokos essence; 80 gram rozijnen (dit is optioneel, kan dus weggelaten worden. Ik laat de rozijnen altijd een nachtje weken in wat rum); 300 ml melk; 400 ml kokosmelk; 300 gram suiker; half blikje gesuikerde melk;  100 gram roomboter.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een grote kom, behalve de roomboter. Ik doe dit zelf met een grote houten lepel. Vet je bakvorm in met wat roomboter en giet het mengsel in je vorm. Snij de rest van de roomboter in kleine blokjes en verdeel de blokjes op het mengsel voordat het de oven in gaat. 

Bak de bojo in ca 1,5 uur goudbruin. Let op iedere oven is anders. Het kan zijn dat de bojo in een andere oven wat langer in de oven moet. Zodra de bojo wat steviger aanvoelt dan is deze klaar. Laat het eerst goed afkoelen voordat je deze aansnijdt.

(Bron: mooierecepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: