Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize J. had groene erwten met kip en oker en trasie sambel

Huize N. had macaroni met kip

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: groene erwten met kip en oker en trasie sambel,  macaroni met kip.

Recept Kokosballetjes

Ingrediënten voor ongeveer 50 kokosballetjes:

350 gram geraspte kokos 390 ml gesuikerde melk (inhoud van 1 blik) 100 gram geraspte kokos om de balletjes doorheen te rollen 350 gram kokos mengen met de gesuikerde melk. Dit kun je doen met een lepel of met de handen. Je zou er eventueel een beetje kleur of smaakstof aan toe kunnen voegen.

Rol de balletjes vervolgens door de 100 gram geraspte kokos. Laat de balletjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. (Bron: mooierecepten.nl/kokosballetjes)

 Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: