Bryan Muntslag: ‘De entertainment in Suriname is ten dode opgeschreven’

Bryan Muntslag kennen wij allemaal als de oprichter en trekker van BCM Entertainment. Deze showbizz organisatie bestaat inmiddels al 3 jaar. De organisatie begon met de His-Tori concerten van Bryan Muntslag. Andere evenementen zijn geweest, SuJawa Gala Concert, het Kerstconcert ‘Glori Fu Kresneti’ en recentelijk het Evergreen Concert. Muntslag geeft het volgende mee in interview met Dagblad Suriname: de entertainment business omvat podiumkunstenaars zoals vocalisten, muzikanten, toneelspelers, dansers, DJ’s, venues zoals Thalia, event- en productiebedrijven en de toeleveranciers van geluid, beeld en podia etc. Reeds voor de komst van het coronavirus kampt de entertainment business met problemen. Echter wordt er geen gehoor aan gegeven. BCM Entertainment zal gezien de huidige situatie het voortouw nemen om een platform op te richten voor de entertainment business. Vervolgens zullen wij een gesprek aanvragen met de president over de huidige situatie. De voorbereidingen zijn in volle gang en het gaat zo te zien niet lang meer duren” aldus Muntslag. Hij maakte een post op sociale media waarbij het onderstaande te lezen is:

The end of the entertainment in Suriname?

Er schijnt geen schot te komen en helaas haast geen oor te zijn bij het zoeken naar een oplossing voor de noodlijdenden in de entertainment bizz. Deze sector is nu ten dode opgeschreven en gezien de stand van zaken is er niet eens zicht op enige normalisatie, laat staan steun voor degenen die momenteel de touwtjes nauwelijks aan elkaar kunnen vastknopen.

Ter info: De entertainmentwereld behelst n.l niet alleen podiumkunstenaars zoals vocalisten,muzikanten, toneelspelers,dansers.en DJ’s maar ook  venues zoals Thalia, event en productiebedrijven en de toeleveranciers van geluid, beeld en podia etc.

Intussen maken wij ons ernstig zorgen over de gevolgen van deze crisis en doen een ernstig beroep op de autoriteiten om samen met de verantwoordelijke actoren met elkaar in contact te treden om een gangbare oplossing te zoeken voor dit probleem. Indien er een beroep wordt gedaan, zal ik het voortouw nemen…want dit kan zo niet verder!!!

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: