Anything International/ Jivi Malhoe: Wat er zal gebeuren met de evenementenbureaus?

Anything International staat bekend om het organiseren van evenementen; ze zijn een evenementenplanner. Jivi Malhoe vraagt zich nu wel af wat er gaat  gebeuren met de evenementenbureaus. In een interview hierover geeft hij aan: “11 maart was de laatste datum voor een normale situatie. Al 6 maanden hebben wij geen inkomsten meer kunnen werven, geen feesten meer kunnen organiseren, geen vertier meer kunnen geven aan ons Suriname. De maatregelen zijn nu weer, per 10 augustus, verscherpt. Met name de lockdown; nu zullen er boetes uitgeschreven worden. Allemaal mooi en waar. De President heeft zijn redenen waarom hij dit doet. Maar wij willen voor de derde of de vierde keer nu wel weten wat er met ons gebeurt als evenementenbureaus. Wij hebben ons maanden terug,  middels sms naar KKF toe, ingeschreven om een subsidie /compensatie die wij zouden kunnen krijgen als evenementenbureaus. Zuks zodat wij onze vaste lasten, vaste kosten, voor personeel, etc. zouden kunnen compenseren. Ook voor ons zelf als eigenaar van het bedrijf. Wat moeten we doen om te kunnen overleven. Bijvoorbeeld onze eerste levensbehoeften aanschaffen met de verkregen subsidie. We hebben een sms van bevestiging gehad van de KKF. Het bericht is dus ontvangen. Echter heeft de KKF verder nooit meer iets van zich laten horen. Ook na meerdere malen gebeld te hebben naar KKF om te vragen wat er precies gaat gebeuren en wanneer we wat kunnen verwachten worden we van het kastje naar de muur gestuurd. Nu is het zo dat we hebben begrepen dat er een degelijk/ redelijk bedrag is vrij gemaakt voor mensen zoals wij. Voordat we failliet gaan… gaat er nog wat gebeuren? Krijgen we met terugwerkende kracht vanaf maart een subsidie gestort op onze rekening. Zodat we alles dat we moesten dekken uit prive gelden kunnen terug storten. We zijn het wel eens met de maatregelen die zijn afgekondigd. Wij willen ons heel graag aan al deze regels houden. Ook van onze kant een dringende oproep aan een ieder om zich strak te houden aan de regels die door de president zijn afgekondigd. De boetes zijn niet mals en de straffen die eraan gekoppeld zijn ook niet. We willen niemand in de gevangenissen zien of boetes zien betalen. Zelf willen wij dat ook niet meemaken. Toch proberen wij te kijken naar oplossingen. Bijvoorbeeld door aangepaste feesten te geven met tafels van maximaal 5 personen met afstanden van 2 meter tussen de tafels en dat we toch tussen een 50 en 100 mensen willen voorzien van een feestje waarbij er een dj draait, een bandje speelt. Iets om ermee op te starten en het toch een beetje gezellig te houden. Wij doen middels dit bericht een oproep naar de KKF en de regering om ook te kijken naar ons als evenementenbureaus en ook naar de anderen die dringend gecompenseerd moeten worden middels een subsidie. Wij willen toch ook vooruit komen in het leven. Want overal ter wereld wordt er steun geboden aan evenementen organisaties. Wij zijn een Derdewereldland, we snappen het. Maar zouden we niet moeten moderniseren en niet alleen het goede zien wanneer we een Phagwa evenement doen die gratis is. Overige evenementen doen waar mensen vertier hebben en toeristen op afkomen vanuit het buitenland om we goede zaken doen in de showbizz. Maar ook wanneer het slecht gaat moet men de organisatie ondersteunen. Bij deze onze oproep” aldus Malhoe.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: