Zanger Balliman: “Ik werk aan mijn solo carrière”

De Surinaamse Elton Andrews kennen wij middels zijn artiesten naam “Balliman”. In een interview met Dagblad Suriname geeft hij aan dat zijn carrière begon nadat mijn talent werd ontdekt door een Javaanse goede vriend. “Ik beluisterde cassettebandjes en ging ertoe over om bestaande liederen vast te leggen, waaronder ook Engelstalige songs van UB40. Dit deed ik voor de muziekgroep Libra, het gaat dan om het jaar 1995. Toen had men namelijk niet de mogelijkheden om de songteksten van een bekend nummer via het internet op te zoeken.  Vervolgens ben ik door de jaren heen lid geweest van muziekformatie The Juniors, Beni’s House Band van (2005 tot 2007) en recent ben ik ook lid geworden van muziekformatie X-Treme The Band. Reeds voor het uitbreken van de corona pandemie ben ik lid geweest van X-Treme The Band. Daarnaast moet ik erbij vermelden dat ik mijn lidmaatschap bij de muziekformatie The Juniors nooit heb opgezegd en ik mag hun optredens dan ook altijd bijwonen want ik ben als het ware bij hun kind aan huis. Met het uitbreken van het coronavirus heb ik mij gefocust op mijn solo carrière”. Ik ben nu al bezig met mijn eigen composities. Ik wil momenteel heel veel doen maar de situatie laat niet alles toe. Het gaat langzaam maar zeker geef ik de moed niet op, Balliman gaat massive uitkomen. Hedendaags is het live gaan op sociale media ook een heel goed initiatief, zodoende houd jij je fans ook wakker en ook het geven van de formatie gaat makkelijk” aldus de zanger. Balliman is een allround zanger, rapper en hij zingt in de talen Nederlands, Engels, Javaans, Sranang tongo Aukaans, Frans en Spaans. Naar eigen zeggen heeft hij met de naam “Balliman” veel furore gemaakt. De naam heeft hij gekregen van zijn medestudenten nadat de gymleraar op de muloschool te Paranam, aan de hand van bedrukking van het woord “Balli” op zijn witte T-shirt, hem ook “Balli” had genoemd. De Dancehall King hoopt dat de situatie in het land zich heel gauw normaliseerd en vraagt aan alle Surinamers liefde te tonen voor zichzelf en hun medemens.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: