“Ouders nu veel meer betrokken in leven kinderen”

“Ik merk dat ouders nu veel meer betrokken zijn in het leven van hun kinderen en ook nog veel meer participeren in zaken die te maken hebben met hun kinderen”, zegt een ex-medewerker van het ministerie van Sociale Zaken aan de krant. Zij benadrukt dat de Covid-19 situatie hier ook veel mee te maken heeft. “Vergeleken met het afgelopen jaar waren deze twee belangrijke onderdelen deels niet te merken. De Covid-situatie heeft de mensen gedwongen om geïsoleerd te blijven.” Dit heeft volgens de ex-medewerker veel meer aanleiding gegeven aan ouders om zich dan bezig te houden met hun kinderen of dagelijkse activiteiten met hen te doen. “En dat merk ik. In het dagelijks leven probeer ik zo veel mogelijk met kinderen bezig te zijn in een kleine groep om zo te zorgen dat het gedeelte van het leerproces niet verwatert. De meeste mensen zijn wel bang voor besmettingen, maar sociale media geven hierbij ook de gelegenheid om zaken te versoepelen. Dus ik probeer gebruik te maken van beide, het fysieke en het sociaal gedeelte.”

De ex-medewerker gaf verder aan dat ze tijdens haar bezoek merkte dat ouders ook participeren in spelletjes en oefeningen om ook hun kinderen beter te leren kennen of ook te leren hoe ze hun kinderen bezig kunnen houden en tegelijkertijd kunnen helpen met oefenen. “Het geeft mij een goed gevoel als ik deze handelingen meemaak. Deze stappen zullen zorgen voor een betere toekomst voor het kind en minder problemen bij het leerproces. Ik adviseer de ouders om het zo door te blijven doen. Als het beter kan, komt het zeker goed uit, maar ouderparticipatie en betrokkenheid spelen nog steeds een belangrijke rol.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!