KTPI-erevoorzitter Soemita loopt letsel op bij huisongeluk

“De politicus Willy Soemita (83) bracht de herdenking van 130 jaar Javaanse Immigratie onder onaangename omstandigheden en een sombere stemming door. De KTPI-erevoorzitter heeft enkele dagen geleden een ongeluk opgelopen. Een val van de trap heeft hem letsels toegebracht. Vanwege het privé-ongeval in huis moest hij naar het ziekenhuis. Hij moet nu meerdere keren per week uit huis voor vervolgbehandeling”, aldus binnengekomen informatie.

Ouderdom doet zich gelden

KTPI-voorzitter Iwan Ganga: “Ouderdom knaagt al een tijd aan de beweegbaarheid en mobiliteit van oud-voorzitter Soemita en nu komt daarbovenop het ongeval. Hij heeft zich teruggetrokken om te herstellen. Het partijbestuur en vrienden houden zich op zorgvolle afstand om hem ongestoord te laten bijkomen. Hij verkeert in goede handen van zijn familie”.

Geen jubileumstemming

“Hij zal ongetwijfeld de ceremonies en de feestelijkheden rond de herdenking van de Javaanse-immigratie enorm missen. Vanwege de Covid-ramp is de herdenking zeer sober. Dit treft vooral de oudere leden van de KTPI. Door de jaren heen is gebleken dat vooral de ouderen warmlopen voor activiteiten rond de herdenking van de Javaanse immigratie.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: