Internisten Ziekenhuis Wanica beklagen zich over AZP-collega

Een groep internisten, werkzaam in het Ziekenhuis Wanica, beklaagt zich in een brief van 5 augustus aan directrice Claudia Marica-Redan van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) over het gedrag van een AZP-internist. De negen internisten beweren in hun brief dat collega Navin Ramdhani ze ‘negatief en deconstructief bespreekt in het bijzijn van zaalartsen, AIOS’n (Arts in Opleiding tot Specialist) en Nederlandse collegae’.

‘Door hem wordt telkenmale getracht onze integriteit, motivatie en dedication om door te gaan ondanks alle tegenslagen die we dagelijks ervaren, te breken. Het is klaarblijkelijk het gedrag van deze specialist om anderen keer op keer negatief te bespreken, waarvan jij wellicht een voldoening krijgt’, schrijven de internisten.

Covid-zorg staken

Zij schrijven verder dat zij hun Covid-zorg in het Ziekenhuis Wanica nog steeds onbetaald verrichten, ’terwijl er wel een Covid-budget is voor de ICU’ (Intensive Care Unit). De internisten eisen excuses van Ramdhani en intrekking van zijn gedane uitspraken. Gebeurt dat niet, dan dreigen de briefschrijvers de dienstverlening rond Covid-zorg te staken.

Inmiddels is de kou uit de lucht. De directrice van het AZP laat in een reactie weten, dat de ‘plooien zijn glad gestreken’. Ze heeft een gesprek gehad met de briefschrijvers en Ramdhani. ‘We moeten in deze periode van Covid-19 met z’n allen door één deur kunnen blijven gaan. Iedereen loopt op z’n tenen, de druk op al het verzorgend personeel is groot en dan kunnen spanningen oplopen. Maar, de heer Ramdhani heeft zijn excuses aangeboden en daarmee is dit afgedaan. Verder kan ik niet over interne zaken spreken.’

error: Kopiëren mag niet!