Chillen in Coronatijd

Niet eenieder lijkt zich te bekommeren om het Covid-19 gebeuren. Aan de Indira Gandhiweg wisten burgers zich zondag jl. prima te vermaken voor een gesloten winkel. De social distance en het dragen van een mondkap werden daarbij niet in acht genomen. Chillen middels het kofferbaksysteem was vóór de Coronatijd een dagelijks aanzicht op het parkeerterrein van vele supermarkten, ook in de Coronatijd komt dat voor. Er wordt vaker gewezen op de ernst van Covid-19 en de verantwoordelijkheid van elke burger om elkaar te beschermen, doch blijft het voor velen een uitdaging om het nieuwe normaal van social distance en het dragen van mondmaskers te omarmen. Er zijn thans 719 actieve Covid-gevallen geregistreerd. Sedert 13 maart 2020 tot heden zijn 2.306 personen positief getest op Covid-19 in Suriname en dagelijks komen er nieuwe gevallen bij.

KSR

error: Kopiëren mag niet!