Aantal Covid-19 doden plotseling fors gestegen van 30 naar 39

De Communicatiedienst Suriname (CDS) van de regering heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt, dat er 38 Covid-19 doden te betreuren zijn. Op de Covid-19 website stond echter een aantal van 30 vermeld, maar dat was ’s avonds gewijzigd in 39.

De website meldt verder 70 nieuwe Covid-19 besmettingen op dinsdag. Genezen verklaard zijn 38 patiënten. In Intensive Care Units (ICU) van ziekenhuizen liggen 19 patiënten en 116 buiten een ICU.

Dat forse verschil in het aantal doden is veroorzaakt door het feit, dat de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de Medische Zending (MZ) niet aan het dashboard van de Covid-19 website waren gekoppeld. Volgens het de CDS kwam de informatie niet op dagbasis binnen, waardoor het administratief wat langer kon duren voordat de informatie kon worden verwerkt. De twee instanties worden nu wel gekoppeld aan het dashboard.

Internist/infectioloog Soeradj Harkisoen zei overigens tijdens de persconferentie van het Outbreak Management Control Team dinsdagmiddag in de Congreshal, dat er een serieus probleem dreigt te ontstaan rond de beschikbaarheid van ziekenhuisbedden. ‘Als het aantal positieve mensen per dag steeds zo blijft zoals het nu is of nog meer gaat stijgen, dan gaan we het binnen de kortste tijd, ondanks dat wij nu proberen meer faciliteiten en afdelingen te hebben, niet meer aankunnen.’ ‘Op gegeven moment ga je zien, dat er mensen zullen zijn die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, maar niet kunnen worden opgenomen, omdat er nergens plaats is. Dat gaat tot hele vervelende taferelen leiden zoals jullie in andere landen hebben kunnen meemaken.’

error: Kopiëren mag niet!