Vakbond Prinses Huize Margriet in gesprek met directie

Claudette Etnel, voorzitter van de Bond Personeel Princes Huize Margriet  (BPPHM), laat weten dat de directie van Prinses Huize Margriet maandag per brief gevraagd wordt voor een gesprek om zaken uit te praten. Aanleiding zijn de gerezen zorgen omtrent de huidige toestand binnen het tehuis. Ook bestaat er een verschil van inzicht of de bond wel of niet bestaat. Andere zaken als mentale stress en ziekmeldingen zijn eerder ook vermeld in deze krant. De bond is aangesloten bij de vakcentrale C47.

Etnel wijst op de onderbezetting van de verpleegkundigen en de daaruit voortvloeiende gevolgen. “We gaan voor het groter plaatje en kijken naar wat de behoefte is van de mensen.” Etnel geeft aan dat de directie op vrijdag ook een gesprek heeft gevoerd met de medewerkers. Etnel bevestigt dat de statuten van de vakbond nog niet rond zijn, waardoor het onderhandelen wordt bemoeilijkt. “Het gevolg is dat we de cao nog niet kunnen sluiten volgens de Wet Vrije Vakverenigingen.”

De bondsvoorzitter streeft naar een goede samenwerking tussen de vakbond en het personeel van Huize Margriet.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: