Ondervoorzitter DA’91: “Draagvlak nodig bij maatregelen”

De vergelijking dat de huidige regering geen beroep moet doen op het Internationaal Monetair Fonds (IMF), omdat de vorige regering, bij hetzelfde voornemen op tegenstand stuitte van de toenmalige oppositie, is volgens Romeo Stienstra, de ondervoorzitter van DA’91, niet correct. “De omstandigheden enkele jaren geleden en nu zijn totaal verschillend. “Waarom zou je toen naar het IMF moeten als je over enkele miljarden beschikte?”, vraagt Stienstra. “De situatie is nu dusdanig verslechterd, want nu is de staatskas leeg, terwijl het land wel bestuurd moet worden. De huidige regering heeft een lege staatskas aangetroffen. In het geval van de vorige was de situatie anders en was er sprake van slecht bestuur. Noodmaatrgelen zijn dus nodig”, bepleit Stienstra.

Draagvlak
Bij het afkondigen van maatregelen merkt Stienstra echter op dat de huidige regering beter moet communiceren met het volk. “Er is geen draagvlak gezocht bij het volk en de vakbond.” De ondervoorzitter van DA’91 zegt dat het volk niet is gekend in de maatregelen. Ook het parlement en de vakbond zouden geraadpleegd moeten worden. “Het is belangrijk om deze partijen te betrekken en uit te leggen  dat we een serieus probleem hebben in het land.” Stienstra vindt persconferenties niet de juiste weg. Over de solidariteitsheffing stelt hij dat de personen die SRD 2000 per maand verdienen, niet de breedste schouders van de samenleving hebben en in dat verband kijkt Stienstra eerder naar de mogelijkheden om de grote weggesluisde bedragen via de ter beschikking staande middelen terug te halen. De ondervoorzitter noemt ook de goudindustrie, waarbij de opkoop momenteel belastingvrij geschiedt. “Een eventuele solidariteitsheffing daar wekt dan meer sympathie, omdat de loontrekkers willen zien dat de misstanden worden aangepakt.”  Stienstra vraagt zich ook af waarom de heffing twee jaren zal duren. De ondervoorzitter van DA’91 is voorstander van een kordate aanpak van het terughalen van de verdwenen gelden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: