Iets meer dan SRD 5 miljoen uit noodfonds uitbetaald aan PLO

In juni van het huidig jaar is in totaal SRD 5.4 miljoen uit het noodfonds beschikbaar gesteld aan PLO. Dit betrof de lockdownvergoeding voor de bushouders. Rawien Bajnath, adviseur van PLO, zegt aan Dagblad Suriname dat dit geld al uitbetaald is, op 2 tot 3 bushouders na die nog aan de voorwaarden moeten voldoen om over de lockdownvergoeding te kunnen beschikken. Bajnath geeft aan dat SRD 5.4 miljoen in eerste instantie veel lijkt, maar de bushouders hebben slechts SRD 3.995 ontvangen als vergoeding voor mei en juni. Dit bedrag ten opzichte van de inkomstenderving waarmee de bushouders sedert 23 maart te maken krijgen, noemt hij een druppel op een gloeiende plaat. De buschauffeurs daarentegen moesten genoegen nemen met SRD 1.500 die via het noodfonds is uitbetaald.

Covid-training voor bushoudersorganisaties

Bajnath kan nog niet aangeven wanneer het particulier busvervoer genormaliseerd wordt, alhoewel de bushoudersorganisaties van de week een Covid-training hebben doorlopen. “De training ging over de protocollen die gehanteerd moeten worden bij busvervoer. Ook OBS en Vosov waren uitgenodigd.” Bajnath merkt op dat de pendelbussen nog steeds niet aangepakt zijn. Doordat er geen busvervoer is, maken personen gebruik van de pendelbussen. “Ze rijden met volle bussen, elke dag van ’s morgens tot ’s avonds. De mensen nemen de Covid-regels niet in acht, ze zitten dicht bij elkaar en dragen geen mondkapje. Ik denk dat dit een rol speelt dat de Covid-gevallen steeds toenemen”, aldus Bajnath.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: