Diaspora Persbureau had interview met Josta Vaseur

Josta Vaseur, geboren in Suriname, heeft 45 jaar als lerares in het  Nederlandse onderwijs gewerkt. In Suriname verricht zij vrijwilligerswerk. Haar artikelen in de Surinaamse dagbladen worden goed gelezen. Zij schrijft over de maatschappelijke issues.  Haar recente artikel “Pesten op de politieke vloer” (zie bijgaand) heeft het Diaspora Persbureau  ontvangen.

Het artikel begint als volgt: “Pesten, een ander pijn doen, is een wreed trekje in de mens. Het lukt de ene mens aardig om dit wrede trekje te bedwingen, die zal dus niet pesten. Maar een ander blijft alsmaar pijn zaaien en geniet er zelfs van”. 

“De volwassenen gaan er prat op dat ze het pestgedrag onder kinderen willen aanpakken en het kind willen beschermen. Maar beste mensen, hoe kunnen   volwassen mensen pestgedrag aanpakken als zijzelf de drang tot pesten niet kunnen bedwingen? Hoe kunnen zij het goede voorbeeld zijn voor een kind als ze met woorden het pesten verbieden, maar met hun gedrag zelf pestgedrag presenteren en aanwakkeren? Daarom is mijn advies aan alle volwassen mensen: “Wil je het pestgedrag onder kinderen aanpakken, begin dan bij jezelf. Geef het goede voorbeeld en dat voorbeeld zal door het kind gevolgd worde.”

Dit artikel is de moeite waard om te lezen.

“An eye for an eye, will make the whole world blind”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: