Guyanese president Irfaan Ali formeel geïnaugureerd

President Mohamed Irfaan Ali beloofde zaterdag president voor het hele Guyanese volk te zullen zijn en zei dat etniciteit deze toewijding niet in de weg zal staan. De Surinaamse president was de hoogste gast bij zijn inauguratie. Tijdens de inauguratieceremonie in het Nationaal Cultureel Centrum, die stipt om 10.00 uur begon, beloofde hij altijd met de gewone mensen te zullen ‘wandelen’. President Ali werd ceremonieel ingezworen door de Guyanese politiekoor en met gebeden door vertegenwoordigers van de christelijke, hindoeïstische, islamitische en Makushi-gemeenschappen. De Guyanese president beloofde met alle belanghebbenden samen te werken om van Guyana een “centrum voor economische activiteit” te maken. Onder de aanwezigen waren naast de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi, en first lady Melissa Seenacherry, vertegenwoordigers van de regering van Barbados en overige Caricomlanden. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, was ook aanwezig. In overeenstemming met de Covid-19 regelgeving waren de aanwezigen verplicht gemaskerd.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: