‘Buiten eten kan ik maandelijks nu maar één keer permitteren’

Doordat de salarissen en lonen van haast eenieder in het land in de afgelopen jaren zwaar in waarde is gedaald, zijn bepaalde zaken in de meeste huishoudens nu een luxe geworden. Latoya, moeder van twee kinderen, vertelt aan de krant dat het elke maand passen en meten is om met haar salaris van SRD 2100 uit te komen. “Zodra ik heb ontvangen, moeten de kosten voor elektriciteit, water en internetkosten worden betaald. Daarna moeten er nog belangrijke levensmiddelen en voedingsmiddelen worden gekocht, zodat mijn gezin het de hele maand kan overleven. Het geld is nog lang niet genoeg om mijn kinderen optimaal te kunnen verwennen. Maar ze begrijpen wel dat het moeilijk is. Buiten eten kan ik me maandelijks nu maar één keer permitteren”, vertelt Latoya. Zij zegt dat haar man ongeveer SRD 2000 per maand verdient en hiermee op het nippertje de meeste zaken in huis worden gedaan. “Voordat de koers zo omhoog sprong, was het zo dat wij elke zaterdag uit huis gingen om de kinderen te verwennen met fastfood en ice cream. Het lijkt alsof we nu voor onze straf werken”, benadrukt zij.

TM  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: