Zes mannen aangehouden verdacht van diefstal graafmachineonderdelen

Het Korps Politie Suriname bericht, dat de Recherche van Regio Midden in de periode 22 juli tot en met 3 augustus zes personen heeft aangehouden die verdacht worden van diefstal van graafmachineonderdelen in het politieressort Paranam. Het gaat om de 36-jarige A.P., A.D. (36), A.J. (27), S.B. (35), V.D. (23) en de 34-jarige S.B. Een toezichthouder van een bedrijf deed op zaterdag 27 juni aangifte van diefstal van de onderdelen bij de politie van het bureau Paranam. Deze zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche unit van Regio Midden. A.P., A.D. en A.J. kwamen in beeld als verdachten. Zij werden opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld. Tijdens dat onderzoek kwamen de rechercheurs er achter, dat op dinsdag 2 juni iemand anders ook aangifte had gedaan van diefstal van onderdelen van zwaar materieel. De drie opgepakte mannen waren waarschijnlijk ook betrokken geweest bij die diefstal. Het onderzoek voerde van Paranam tot naar het district Nickerie, waar S.B., V.D. en S.B. werden aangehouden. Deze drie zijn woensdag 29 juli en dinsdag 4 augustus in Nickerie aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle verdachten in verzekering gesteld door de politie. Het grootste deel van de gestolen onderdelen is inmiddels gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaren. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: