Xiomara Kadosoe krijgt woning van Stichting 1 voor 12

Stichting 1 voor 12 heeft gisteren haar tiende woning opgeleverd. Deze studiowoning (eenkamerwoning) is bestemd voor Xiomara Kadosoe en haar zoon. Bij de overhandiging werd de alleenstaande moeder ook verrast met een nieuw bed en ander inboedel. Eerder heeft zij ook een gasfornuis en gascilinder van Louis Vismale van Stichting 1 voor 12 gedoneerd gehad om haar leven te vergemakkelijken. 

Volgens voorzitter Louis Vismale van de Stichting 1 voor 12 heeft de studiowoning SRD 58.000 gekost. Kadosoe, die alleenstaande moeder is, leefde al een geruime tijd in een precaire en een zeer ongezonde situatie. Nadat 1 voor 12 poolshoogte had genomen van de situatie van Kadosoe, was Vismale samen met zijn team vastberaden om haar een beter onderkomen te bieden. Binnen enkele maanden is het de stichting, met behulp van donateurs zowel binnen als buiten Suriname, gelukt om de studiowoning aan dit gezin te overhandigen. Een deel van de kosten is door de stichting zelf opgebracht. Het gezin is bijzonder ingenomen met de steun van 1 voor 12. Vismale benadrukte dat met dit bouwmodel Kadosoe altijd de mogelijkheid heeft om verder uit te breiden. Wat hem bijzonder heeft aangesproken, is dat een voormalig dakloze moeder en zoon, die door 1 voor 12 van de straat zijn gehaald, speciaal zijn gekomen om een donatie aan Kadosoe te doen. Het perceel is van een oom van Kadosoe, maar met 1 voor 12 is er een contract getekend dat Kadosoe voor levenslang daar mag wonen en bij haar overlijden dezelfde rechten ook doorgaan bij haar zoon.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: