“Ik maak gebruik van de gelegenheid om de markt te bezoeken”

Met de start van de inschrijvingen op de scholen is er een zekere toename van bezoekers te merken in de stad en ook op de Centrale Markt. Ouders die naar de bank moeten om inschrijfgelden te storten, kiezen ervoor om snel hun inkopen op de markt te doen. Dit zeggen burgers tijdens een gesprek. Volgens een standhouder is dat ook te merken aan de drukte. “Er zijn veel meer mensen onder de markt en ik moet toegeven dat ik nu mijn producten gemakkelijker verkoop. Was het zo dat ik eerder aan het einde van de dag nog met veel van mijn groenten zat, is het zo dat nu op de helft van de dag merendeel al uitverkocht is.”

“Soms heb je wel dagen waarop er een drukte op de markt is, maar de verkoop gaat toch niet soepel. Op die dagen blijf ik toch zitten met de meeste groentesoorten”, zegt een standhouder. Een andere standhouder vertelt dat hij door de ontstane drukte toch wel een zekere vrees heeft dat mensen onder de markt besmet kunnen raken met het Covid-19 virus. “Daarom is het belangrijk dat de hygiënemaatregelen in acht worden genomen. Ik druk de bezoekers echt op het hart om hun mondkapjes te allen tijde op te hebben”, zegt de standhouder. “Door de omstandigheden in het land ben ik dusdanig onder druk gezet dat ik gebruik moet maken van de gelegenheid die ik soms krijg. Ik ben afhankelijk van openbaar vervoer en daar de bussen al geruime tijd niet rijden, kan ik de dagen waarop ik de school moet betalen en schoolspullen voor me kinderen moet kopen, toch extra benutten door mijn boodschappen in de stad te doen”, zegt een ouder. Ook zij benadrukt het belang van de Covid-maatregelen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: