Dew Sharman: ‘Als corruptie een religie was, dan weet ik precies wie de God zou zijn’

‘De profeten praten alles wat krom was, recht’ 

In gesprek met Dagblad Suriname benadrukt de vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, dat de situatie die de regering heeft aangetroffen zeer slecht is. De samenleving heeft recht op informatie. Tijdens de openbare vergadering van het parlement gisteravond hield Sharman een zeer gedreven betoog. Sharman stelde: “Inderdaad zoveel schokkende informatie om niet naar huis te schrijven. Voorzitter, Ik ga u zeggen als corruptie een religie was, dan weet ik precies wie de God van die religie zou zijn. En ik zie nu profeten aan de overkant zitten, recht praten alles wat krom is geweest”. 

Geen blame game

“En dit is geen blame game”, vervolgde Sharman. “Dit is de spiegel voor jezelf houden en kijken wat de realiteit is. Dat is het. De samenleving moet het weten! We zijn informatie verschuldigd aan de samenleving, van pe a moni deh? Dat zaken verkeerd zijn gegaan en dat we nu vanuit een nulpunt, misschien uit een negatief punt, moeten beginnen, dan heeft de samenleving er recht op. Het is geen kwestie van blame of geen blame. Dit is de situatie”. Aan de regering vroeg de vicevoorzitter dat als er zoveel schuldeisers zijn van de staat, zijn er dan al mensen die rechtsprocessen zijn begonnen tegen de staat, omdat zijn hun gelden niet krijgen? “Dat gaat komen. Deze zelfde profeten gaan die mensen aanzetten. Span wan rechtszaak aan”.  Sharman gebruikte een gezegde in het Sarnami; “Desh ke chowpat nás kar ke rakh dele aur abe alha gáwe hai”. Vrij vertaald betekent het: “Je hebt het heel land verknald en dan kom je met mooie verhalen. We zitten inderdaad in een diepe crisis. Dit leent zich er niet voor dat wij alleen gaan werken. Ik kijk uit naar de bijdrage van de overkant”, doelende op de oppositiefractie bestaande uit de NDP en de BEP. Sharman’s betoog werd snel een hit op social media. De meest voorkomende reactie is: “Hij heeft de woorden van het volk verwoord en de gevoelens van het volk tot uiting gebracht”.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: