Tekort aan werkende pinautomaten zorgt voor irritatie

De lange rijen bij de vele pinautomaten (ATM’s) zijn nog steeds een bron van ergernis voor veel burgers. Zo ook voor cliënten van de Hakrinbank. “Noemen we dit vooruitgang? Ik heb langer dan een uur op Noord moeten rondrijden om een werkende ATM te vinden, maar ze waren allemaal leeg of buiten werking. Alleen hier bij het filiaal te Tourtonne kon ik pinnen. Dit is schandelijk en irritant”, zegt Cedric. Hij zegt dat hij ongeveer SRD 300 voor zijn inkopen bij een supermarkt nodig had en daar geen mogelijkheid had om met de pinpas te betalen.

Maaltie, die met haar 4-jarige dochter ook in de rij stond, vertelt dat zij door een kennis werd gebracht naar de pinautomaat van de Hakrinbank aan de Gompertstraat, maar dat die een storing had en op rood stond. Hierna ging zij aan de Anton Dragtenweg nabij het Zorghotel, maar ook daar had zij pech. Uiteindelijk kon zij alleen over SRD’s beschikken bij de bank aan de Tourtonnelaan.

Ook personen in andere delen van Paramaribo stellen hetzelfde probleem te hebben. Een 58-jarige vrouw vertelt dat zij in haar buurt alleen bij het Hakrinbank-filiaal te Latour kon pinnen en hiervoor bijna drie kwartier in de rij moest staan. “Dan houdt men er geen rekening mee dat ik slecht ter been ben. De mensen van  de bank hebben geen gevoel voor ons. En dan nog stellen ze ons bloot aan besmetting door het Coronavirus door zulke lange rijen hier te creëren”, aldus de vrouw.

De Hakrinbank meldde op 2 augustus via haar Facebookpagina dat voorlopig alleen de mogelijkheid in Paramaribo bestaat om te pinnen bij het hoofdkantoor, filiaal Flora, filiaal Latour en filiaal Tourtonne. In Nickerie zijn dat op 4 locaties, in Wanica op 2 locaties en Commewijne alleen bij het filiaal Tamanredjo. De overige districten zijn niet opgenomen op de lijst.

TM

error: Kopiëren mag niet!