COVID-19 zorgt voor aangepast feesten

Vanwege de corona pandemie is het nu niet mogelijk om, zoals gewoonlijk, een feestje te organiseren. Dagblad Suriname verneemt in verband hiermee het volgende: een privé feestje organiseren bij gelegenheden als jaardagen is nu totaal anders. Ten eerste dienen wij ons te houden aan de specifieke maatregelen in verband met covid-19. Vooral de maatregelen die worden getroffen door de overheid. Zodoende hebben gezinnen zich in de afgelopen periode moeten aanpassen in de afgelopen dagen. Huize A. had een jaardag. Hierbij zijn de mensen in groepen op bezoek geweest. De hapjes en maaltijden die men normaal zou gebruiken tijdens het bezoek,  wordt nu verpakt en meegegeven. Het vereist op zich een hele organisatie volgens de familie A. Ook de bestellingen moesten op een aangepaste wijze gedaan worden.  Men moest rekening houden met de houdbaarheid. De ene groep stapt binnen en de andere staat op vertrek. Daarnaast moet een ieder ook erop letten om voor het ingaan van de lockdown al thuis zijn. Bij aangelegenheden als huwelijken tracht men toch nog toestemming te verkrijgen van de Districtscommissaris om dit toch in familie verband (kleine groep) met in acht neming van de maatregelen te organiseren met muziek en al. Zodoende trachten mensen uit de samenleving om de leuke momenten toch in gezelschap van anderen te beleven. Dit natuurlijk met behoud van de Covidmaatregelen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: