Zeker 100 doden na explosie in Beiroet

De explosie die dinsdagmiddag plaatsvond in Beiroet heeft in één klap zo’n kwart miljoen personen dakloos gemaakt, vertelt de gouverneur van de stad, Marwan Abboud, woensdag. Daarnaast is er voor miljarden euro’s aan schade geleden en zijn nog honderden mensen vermist, waardoor de vrees voor een snel oplopend dodental gevoed wordt.

Volgens de laatste cijfers zijn meer dan honderd mensen om het leven gekomen en vierduizend personen gewond geraakt

Abboud schat dat er voor 3 tot 5 miljard dollar (2,5 tot 4,2 miljard euro) aan schade is veroorzaakt.

Ondertussen duiken er vragen op rondom de opslagplaats van ammoniumnitraat. Volgens Al Jazeera wist Beiroet al jarenlang dat de stof was opgeslagen in de haven. Een boot die de stof vervoerde, zou in 2013 pech hebben gehad en zijn aangemeerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: