RvM geeft goedkeuring om raden te wijzigen

De Raad van Ministers (RvM) heeft in de afgelopen drie raadsvergaderingen waarin zij bijeen is gekomen, toestemming gegeven aan de regering om diverse raden bij staatsbedrijven te wijzigen. Zo liet vicepresident Ronnie Brunswijk weten tijdens de regeringspersconferentie op maandag 3 augustus 2020. Het gaat om de raden van onder meer MI-GLIS, SPSB, SLM, Grassalco, SWM, EBS, Telesur en SZF. Die van het SZF is wegens het spoedeisend karakter reeds uitgevoerd.

De vicepresident liet weten dat naast de reeds bestaande onderraden van de RvM er een nieuwe reeds is toegevoegd, te weten: “de onderraad voor ondernemerschap en werkgelegenheid”. Deze onderraad is, aldus de vicepresident, geïnstalleerd vanwege het beleid van de huidige regering namelijk “Economische Groei, Diversificatie en werkgelegenheid”, hetgeen punt 2 is uit het regeerakkoord.

Een ander besluit is dat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer toestemming heeft gekregen van de RvM om de terreinen in en rond om het gebied van de Cultuurtuinlaan, welke zijn uitgegeven in juli 2020, in te trekken en om de procureur-generaal in te schakelen voor eventueel strafrechtelijk onderzoek aangaande deze gronduitgifte.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: