Jogi vraagt extra aandacht voor Covid-steun aan agrariërs

Volgens VHP-assembleelid Mahinder Jogi is sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie door deskundigen herhaaldelijk geadviseerd om voldoende groenten en fruit te consumeren om zo het immuunsysteem te versterken. “Het is in dat kader ook belangrijk om te kijken naar de mensen in het binnenland en kuststrook die ook deelnemen aan het agrarisch proces. Ook moet er gekeken worden naar hoe deze mensen getroffen worden door de pandemie er heerst en ook straks wanneer er een noodfonds is, deze mensen te gedenken”, zei de VHP’er gisteren tijdens de behandeling van de Wet Uitvoering Uitzonderingstoestand in De Nationale Assemblee (DNA). NDP-fractieleider Rabin Parmessar merkte op dat LVV een enorm groot bestand heeft van bedrijven die niet vallen onder de groep van geregistreerde bedrijven. Hieronder vallen een bulk familiebedrijven waar de agrarische sector op stoelt. Cheryl Dijksteel, voorzitter van de commissie van rapporteurs, merkte op dat in het onderdeel instelling noodfonds uitzonderingstoestand er soelaas is geboden om deze groepen ook tijdelijk goed op te vangen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: