Amar Ramadhin: “oproep aan Surinaamse muziekwereld voor een Covid lied”

De Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, staat ook bekend om zijn zangtalenten. In een interview met Dagblad Suriname geeft hij aan dat hij als hobby heeft om op te treden op familiefeestjes. “Wat ik doe is omdat ik gevoel heb voor muziek. Ik heb nooit op muziekles gezeten. Mijn grote idolen zijn Mohammad Rafi, Sonu Nigam, Arijit Singh. Deze drie zijn de zangers die ik bewonder. Mijn favoriet is Bollywood muziek, en wel soul. Voor mijn videoclip met Danitsia Sahadewsing heb ik twee cd’s uitgegeven. Op de 2de cd stond ook een eigen compositie, genaamd “ Ek Pal”. Het nummer is terug te beluisteren op You Tube. Het nummer is geschreven door gitarist en muziekdocent Steve Girdharie. Het is een compleet Surinaamse productie. Het is altijd mijn standpunt geweest dat Surinaamse talenten meer ruimte moeten krijgen om hun talent en gevoel voor muziek te uiten. In talent moet er altijd geïnvesteerd worden. Daarnaast moet er als trekker ook een platform voor artiesten opgezet worden. Weliswaar heeft hij in de afgelopen tijd vanwege de drukke tijd veel minder gewerkt aan muziekprojecten. De bedoeling is een platform voor artiesten op te zetten die iets met muziek willen doen, zoals schrijven. Via dit platform is ook sociaal werk niet uitgesloten. Zingen blijft mijn hobby en binnen de Raad van Ministers is het inmiddels ook al bekend dat ik graag zing. Hierbij ben ik standaard de voorzanger van het volkslied. Mijn talent en het gevoel voor muziek blijft bestaan, natuurlijk ook op familiefeestjes. Weliswaar is het momenteel een beetje moeilijk vanwege Covid.  Waarnodig zal ik me zangtalenten zeker tonen. Opnames in de  studio vergt veel tijd en voorbereidingen. Momenteel heb ik een groter doel voor ogen en dat is de samenleving dienen wat volksgezondheid betreft. Met een goede organisatie en een goede wil moet het lukken, ik kijk ook uit naar een nieuw project, maar ik weet nu nog niet hoe snel dat komt. Misschien dat er initiatieven naar mij moeten worden opgestuurd.

Mijn boodschap aan de gemeenschap is dat de huidige situatie niet gunstig is voor ons vooral ook omdat we ook in een financiele crisis zitten. Er is verlies van plezier, de wereld is bezig met een groot probleem. Volg de maatregelen als we die afkondigen als overheid. Doe je deel, lever je bijdrage om onze gemeenschap gezond te houden. Zorg ervoor dat je niet ziek wordt, stel jezelf niet bloot aan gevaar en besmetting. Mondmaskers opdoen, ontsmetten, afstand houden. De maatregelen stipt volgen is afhankelijk van ons ons zelf als gemeenschap. Een boodschap aan de muziekwereld is, investeer in jouw talent. Gooi je talent niet weg, leg het vast, met de moderne technologie is veel bijna gratis. Je kan een platform zoeken. Mensen promoten zich bijvoorbeeld via You Tube. Daarnaast moet je ook steeds proberen te netwerken met buitenlandse experts; je moet jezelf bundelen in een groep van artiesten. Een oproep aan de Surinaamse artiesten/ muziekwereld om iets te produceren voor onze gemeenschap met het doel bewustwording en preventie. Niet apart maar een mooi covidlied voor Suriname, in verschillende talen. Wezen jullie creatief met een gerichte boodschap en creativiteit daarop loslaten. Vooral in deze situatie met uw talent iets doen om het  te bestrijden met muziek. Als wij  van de overheid moeten helpen, dan let us go for it! Er is hoop dat ik met mijn collega van Onderwijs, jeugd muziek op scholen kan stimuleren. Het heeft allemaal te maken met de beschikbare middelen” aldus Amar Ramadhin, onze huidige Minister van Volksgezondheid.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: