WHO: wellicht komt er nooit een wondermiddel

Het is niet zeker dat er ooit een werkbaar medicijn wordt gevonden tegen het coronavirus. De Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO, waarschuwde daar maandag voor. ‘Er is nog geen wondermiddel en misschien komt dat er ook nooit’, stelde Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de VN-organisatie, maandag tijdens een virtuele persbriefing met journalisten in Genève.

Tedros en zijn collega Mike Ryan, verantwoordelijk voor noodprogramma’s, spoorden alle landen aan om gezondheidsmaatregelen af te dwingen, zoals het dragen van gezichtsmaskers, het wassen van de handen en het afstand houden tot elkaar. ‘Onze boodschap aan alle mensen en alle regeringen is helder’, verklaarde Tedros. ‘Doe het allemaal.’ Hij zei dat mondmaskers een symbool van solidariteit zouden moeten worden over de hele wereld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: