Verhalen Bouterse achterhaald

Bij het vertrek van Andre Misiekaba , de ondervoorzitter van de NDP, maakte de partijvoorzitter Desi Bouterse melding dat de NDP vernieuwd en verjongd zal worden. Zijn politiek denken als zijn partij hebben heden ten dage ervoor gezorgd dat het land in een totale ellende is. Daarvoor is hij afgestraft geworden en had met zijn partij mensen gedacht dat ze politiek onsterfelijk waren.

Met een grote terugval van 117.000 naar 65.862 stemmen zou men gedacht hebben dat Bouterse zou bedanken als voorzitter van de partij. Niets is minder waar.

Beloofde vernieuwing en verjonging zijn drogredenen die hij altijd heeft gebruikt waarin weliswaar mensen toen in hebben geloofd. Terwijl hij dat predikte zat zijn eigen kabinet met ver achterhaalde bejaarde mislukte politici die riant werden geaccommodeerd. De jongeren heeft hij politiek misbruikt door hun slechte ontwikkelingsniveau en hun jeugdigheid. Zo heeft hij ze wel geplaatst in DNA als ook in parastatalen. Maar door hun onbekwaamheid hadden ze niets te zeggen. Deze jongeren waren wel gelukkig want de loon die ze ontvingen voor hun loyaliteit zouden ze als normale burger nooit verdienen. Dus gingen ze ook mee met het bedrog van onwaarheden. Voor hun was de leider een “godheid”. Maar die gedachte werd een nachtmerrie op 25 mei 2020.

Desi Bouterse heeft bij iedere mislukking het verhaal van vernieuwing en verjonging en de standaard slogan: wij staan aan de vooravond een nieuw begin. Iedere keer werd het geen nieuw begin, maar een nieuw tijd perk van ellende waarvan de herstel in economische als menselijk ontwikkeling jaren duurt. Als een oud niet-wijs mens kunnen hij en zijn bejaarde inner circle liever bedanken. Maar ook dat zullen  zij niet doen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: