‘Rusland bereidt massavaccinatie voor in oktober’

Het Kremlin is van plan om in oktober een massavacinatie te organiseren tegen het coronavirus. Dat heeft gezondheidsminister Mikhail Murashko gezegd, aldus het Russische persbureau RIA.

De minister, die niet in detail trad, vertelde dat doktoren en docenten als eerste een vaccin toegediend zullen krijgen.

Een potentieel vaccin tegen covid-19 zou al deze maand goedkeuring van de gezondheidsautoriteiten krijgen om gebruikt te worden, zo meldde persbureau Reuters afgelopen week. Het middel wordt ontwikkeld door een door de staat gefaciliteerd onderzoekscentrum.

Ondertussen is het dodental in Rusland afgelopen etmaal met 95 gestegen. In totaal zijn er minimaal 14.058 mensen aldaar overleden aan de gevolgen van het virus. Rusland telt ruim 845.000 besmettingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: