Eer en geweten?

Verwacht wordt in het kort leven op aarde, dat zaken of taken worden gedaan uit eer en geweten.

Ieder mens, vooral ambt dragers, hebben een beloften gedaan of hebben gezworen om hun werk te aanvaarden en uit te voeren naar eer en geweten. Dat moet de norm zijn van een mens die betrouwbaar is en waarop u kunt rekenen.

Ergens langs de weg, vergeet men hun plicht en verantwoordelijkheid en verliezen dus zodanig hun Focus dat ze genoegen nemen aan de comfort zone van onbeduidendheid.

Zo vele vreemde en rare ontwikkelingen van zaken die aan het toenemen zijn en toch horen wij, zonder te schromen, “Ik heb naar eer en geweten hard gewerkt.” Zelfs, de dief zegt dat hij heeft genomen en niet gestolen volgens zijn eer en geweten. Hebben bepalen mensen wel een geweten? Leugens en bedrog betasten en bekladden het geweten. Hoe meer ik zie en meemaak, hoe meer ik mijn geweten moet behoeden in midden van het onberekenbare. 

Mijn vraag is nu, voor wie was de eer en met welke geweten heeft men gewerkt? Het begin van iets moois, is altijd leuk en goed, maar hoe eindigt u met dat waarmee aan u toevertrouwd is?                                                                                          Zou u dan met eer en geweten, zonder vriendjespolitiek of drama, rekenschap kunnen afleggen, wetende dat de Schepper van uw ziel kijkt naar u? Hoe slaapt u en hoe denkt u van uzelf aan ‘t eind van de dag?

Vele mensen moeten de eer aan hunzelf houden en stoppen met de uitspraak van eer en geweten, anders wordt het maar een cliché en geen woorden meer van kracht of betekenis.

Slot; wat ziet u wanneer u in de spiegel kijkt?  The man in the mirror !

Make  yourself  GREAT  again !

Dr. M. Raj Singh (Arts / ASCP, MD).  Primus NON Nocere (doe eerst GEEN kwaad)

Stichter / Apostel van de Bevrijdingskerk van Jezus Christus

Stichter / Direkteur van de Duchenne Spier Dystrofie Stg.

Stichter / Direkteur van Kinderhuis Elim van de Heer

E-mail: [email protected]               1/8/20

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: