Examens van start op avondopleiding De Nieuwe Leerkracht

De eindexamens op de avondopleiding De Nieuwe Leerkracht zijn op 27 juli van start gegaan. De studenten worden geëxamineerd in de vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde, Biologie, Rekenen, Taal, Bewegingsonderwijs, Hatex (Handenarbeid en Textiel), Schrijven, Beroepsvorming, Muziek en Tekenen. Kadeem Piqué, woordvoerder Studentencollectief De Nieuwe Leerkracht, zegt aan Dagblad Suriname dat alles goed verloopt: “De begeleiding is goed gegaan.”

De examens zouden initieel op 20 juli aanvangen. Daar hebben de avondstudenten hevig tegen geprotesteerd. Het verwijt was dat in de periode dat er geen school was door Covid-19 er geen voorbereidingen zijn getroffen om de studenten klaar te stomen voor het examen. Door de grote ontevredenheid bij de studenten kon het onderwijsproces op 6 juli niet hervat worden. Er is wat rust in deze zaak gekomen nadat de hoofdinspecteur van de VOS-scholen, Sherida Zalman-Berggraaf, heeft ingegrepen. Volgens Piqué zijn er geen Covid-gevallen gesignaleerd op de avondopleiding. De examenperiode eindigt overigens op 3 augustus. Het is nog niet bekend wanneer er uitslag is. Piqué verwacht dat dit in ieder geval vóór 1 september plaatsvindt, daar het nieuwe schooljaar op 1 september aanvangt.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: