Advocaat Irvin Kanhai: “Gaat God of de engelen voor mij waarnemen op de zitting?”

Advocaat Irvin Kanhai is niet te spreken over de beslissing van het Hof van Justitie dat advocaten, die mogelijk in aanraking zijn gekomen met de twee positief geteste politiemannen van Parketwacht, niet toegelaten zullen worden tot het gerechtsgebouw aan de M. Wulfinghstraat. Hij zegt dat behalve hij, ook de naam van zijn kantoorgenoot en waarnemer, advocaat Aryan Ramlakhan, vermeld staat op het schrijven van het Hof. “Alle advocaten die verbonden zijn aan mijn kantoor moeten logisch bekeken ook geen toegang hebben tot de zitting. Wie zal voor mij dan waarnemen? Gaat God of de engelen waarnemen voor mij op de zitting”, vraagt een boze Kanhai zich af. Hij snapt de logica achter deze beslissing niet en vindt dat men zaken anders moet gaan bekijken. “Zo te zien moeten ook mijn medewerkers in quarantaine gaan.”

Kanhai zegt dat hij een bericht van de Deken van de Orde van Advocaten heeft ontvangen met alle namen van de mensen, die geen toegang zullen krijgen tot het gebouw. Er zijn 3 personeelsleden, te weten de huismeester en 2 administratieve medewerkers op die lijst. Daarnaast is ook de toegang van 3 tolken verboden tot het kantongebouw en 18 advocaten, inclusief Kanhai. De raadsman benadrukt dat hij geen symptomen van het virus vertoont en dat hij ten alle tijde in of buiten het gerechtsgebouw een mond-neusbedekking op heeft.

Ramlakhan zegt dat hij in een strafzaak getuige a decharge heeft doen oproepen die ontlastende verklaringen zou afleggen en die mogelijk ervoor zou zorgen dat zijn cliënt op vrije voeten zou kunnen komen. Ook hij is ontstemd hierover.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: