Soedeshchand Jairam: “Kwestie VW Amarok dient onderzocht te worden”

De macro-econoom tevens landbouwkundige, Soedeshchand Jairam, is van mening dat er een onderzoek ingesteld moet worden om na te gaan hoe het komt dat de parlementariër Rabin Parmessar (NDP) de VW Amarok met een waarde van honderdduizenden SRD’s voor slechts SRD 20.000 heeft kunnen overnemen. Ondertussen heeft Parmessar na alle kritiek het voertuig teruggegeven aan de staat. “Daarmee is de zaak niet afgelopen”, stelt Jairam tegenover Dagblad Suriname. In zijn optiek riekt het naar corruptie.

Jairam wijst erop dat Parmessar in zijn verklaring gesproken heeft over een bestaande regeling, die al vele jaren toegepast wordt en door haast eenieder gebruikt wordt. “Dit roept nog meer bezorgdheid op en dient dus onderzocht te worden; geen enkele regeling kan een waarde van bijvoorbeeld SRD 400.000 terugbrengen naar SRD 20.000. Dat is fraude.” Jairam typeert dit als een zeer ernstige zaak die de nieuwe regering structureel kan aanpakken door de Anti-Corruptiewet te laten functioneren.

Veelal kan gesteld worden dat corruptie in de invloedsfeer van politiek plaatsvindt. Het parlement heeft sedert 24 september 2017 de Anti-Corruptiewet (S.B. 2017 no 85) klaarliggen. Desalniettemin gaan de corruptiepraktijken ongebreideld verder doordat de randvoorwaarden om deze wet in de praktijk vorm te geven, totaal ontbreken. “De nieuwe regering moet deze wet aanscherpen, zodat de schaarse middelen die we hebben efficiënt gebruikt kunnen worden”, aldus Jairam.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: