KTPI mag niet in de vergeethoek raken

“De verkiezingsuitslag is heel teleurstellend geweest. Ik had erop gerekend dat de PL, die in het kader van de Jawa-eenheidsbeweging een lijstverbintenis is aangegaan met de KTPI, glorieus uit de bus zou komen. In de zin van dat wij 5 tot 6 zetels zouden binnenhalen. In het verleden is de PL goed geweest voor dit aantal, wij hadden daarop gerekend”, aldus KTPI-voorzitter Iwan Ganga.

Eenheidsbeweging

“De KTPI heeft in algemeen belang deelgenomen aan de Jawa-eenheidsbeweging en de verkiezingen, waarbinnen wij het Javaansbelang in het  bijzonder behartigen. De partij heeft zich bij de eenheidsbeweging aangesloten om de partij levend te houden. Hadden wij niet op de een of andere manier meegedaan aan de verkiezingen, zou de KTPI verder afglijden. Wij zouden in de vergeethoek raken. Wij zouden kunnen ophouden te bestaan.”

Nieuw leven

“Mijn streven is om de KTPI levend te houden. Aan te tonen dat de KTPI nog bestaat. De deelname aan de verkiezingen en het zich verenigen met andere partijen was daarvan mede de bedoeling. De verkiezingscampagne die wij hebben gevoerd, wordt als voorbereiding op de toekomst van de partij  uitgevoerd. Met jong kader verder werken en de partij in een nieuw jasje steken. Dit, met alle respect voor de verworvenheden van de KTPI, die gedurende 70 jaar haar sporen heeft verdiend en veel heeft betekend in de politiek en de ontwikkeling van Suriname.”

HD

error: Kopiëren mag niet!