Kenny B & muziekwereld

De Surinaamse Kenneth Bron, we kennen hem allemaal als de populaire Kenny B. is heden ten dage heel actief bezig met de muziek. In een exclusief interview met Dagblad Suriname zegt Kenny B, dat het momenteel goed gaat met zijn carrière. Hij is nog steeds druk bezig met muziek maken en daarvoor duikt hij vaak de studio in. Recente samenwerking is er geweest met de Surinaamse, Asgar Koster voor zijn reggae album, “daar ben ik enorm blij mee. En Edsilia Rombley was er ook voor het nummer: ‘Goed voor mij’. Het optreden op het podium is momenteel vanwege de gevolgen van covid nu niet mogelijk. Onze gezondheid staat op de eerste plaats. Het is een heel mooi initiatief om live te gaan op sociale media. Maar ik doe dat niet live, hopelijk is het gauw zover dat wij normaal muziek kunnen maken. Ik ben heel graag in de studio en kijk ook uit naar samenwerkingen die moeten komen. Daarnaast heb ik genoeg muziek die nog uitgebracht moet worden. Dus ik heb in feite genoeg in petto voor de fans. Vanuit Nederland ben ik altijd bereid om een bijdrage te leveren aan Suriname, ik breng Surinaamse artiesten bijvoorbeeld, vaak in contact met mensen die hun kunnen mixen en masteren. Tot slot wil ik zeggen: Suriname is voor mij het land waar alle bevolkingsgroepen samen met elkaar moeten kunnen leven. Laten we gezamenlijk ervoor zorgen dat we de maatregelen in acht nemen zodat we de coronavirus situatie weer snel onder controle kunnen brengen” aldus  Kenny B.

Kenny B oud-militair en vredesonderhandelaar geweest. In de jaren tachtig diende hij in het Nationale Leger van Suriname, als politiek commissaris. Tussen 1989 en 1991 voerde hij vredesbesprekingen tussen de strijdende partijen in de Binnenlandse Oorlog.

Recente nummer van de Nederlandstalige reggae zanger, “Goed voor mij” is  meer dan 180.000 keer gestreamd, Kenny B is de laatste keer in de maand december hier geweest voor optreden tijdens het Heerenstraat Festival.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: