Groeiende angst voor de tweede golf van het coronavirus

De coronaviruspandemie groeit wereldwijd sneller dan ooit, met bijna twee keer zoveel landen die een piek melden in nieuwe gevallen in de afgelopen twee weken als de landen die een aanzienlijke daling melden.

Covid-19 gevallen zijn toegenomen in meer dan 70 landen, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, India, Australië, Spanje, Japan, België, Vietnam en Israël, volgens een database van de New York Times.

Daarentegen hebben slechts ongeveer 30 landen een dalende trend in infecties gemeld, waaronder Chili, Saoedi-Arabië, Egypte, Zweden en Portugal.

Vele landen, vooral die waar de ambtenaren eerdere lockdowns invoerden, ervaren een tweede piek meer dan een maand na het registreren van hun eerste, bovengenoemde Reuters.

De Verenigde Staten blijven het land dat het meest door de pandemie wordt getroffen, met meer dan vier miljoen gevallen en bijna 150.000 sterfgevallen. Brazilië en India hebben ook een miljoen gevallen overschreden.

Wereldwijd zijn er meer dan 16 miljoen gevallen van het coronavirus en bijna 650.000 sterfgevallen, volgens Johns Hopkins University.

De werkelijke aantallen van zowel de gevallen als de sterfgevallen zijn vrijwel zeker ondergewaardeerd, met name in landen met slechtere gezondheidszorgsystemen, zeggen gezondheidsdeskundigen en -functionarissen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: