500 repatrianten nog in het buitenland

Momenteel vertoeven nog ongeveer 500 repatrianten in het buitenland. Deze bevinden zich voornamelijk in Nederland en de Verenigde Staten. Het grootste deel van deze groep bevindt zich in Nederland. Deze informatie heeft epidemioloog Radjesh Ori gedeeld tijdens de COVID-19 persconferentie op 27 juli 2020.

De epidemioloog zegt dat voor wat betreft reizigers die binnenkomen de volgende regels gelden. Personen die komen uit Nederland gaan in thuisquarantaine. Personen die komen uit andere landen gaan in overheidsquarantaine.
Volgens de huidige covid cijfers zijn er 450 personen in isolatie, 69 in ziekenhuizen en 7 in de ICU. Het gaat in deze dus om positief geteste personen. Momenteel bevinden meer dan 1400 personen zich in thuisquarantaine. Dit zijn personen die in contact zijn gekomen met COVID-19 positief geteste individuen. “Degenen die zich thuis niet kunnen afzonderen, worden in overheidsquarantaine geplaatst”, aldus de epidemioloog.

Dokter Ori zegt dat ernaar gestreefd wordt om deze week wederom mobiele COVID-19 testen uit te voeren. De RGD beschikt nu ook over mobiele test units op elf plekken. “De procedure daar is ietwat anders. De mogelijkheid om daar te stappen en je te laten testen is er nu niet.”NII

error: Kopiëren mag niet!