België scherpt maatregelen aan

België scherpt de maatregelen aan die de nieuwe uitbraak van het coronavirus moeten indammen. Er zullen de komende tijd veel minder sociale contacten mogelijk zijn en wie op straat is, hoeft niet altijd een gezichtsmasker te dragen, maar moet er wel een bij zich hebben.

De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft dat maandagmiddag besloten, melden de media in België. Premier Sophie Wilmès licht het aangescherpte coronabeleid later vandaag toe.

Gezinnen zouden de komende vier weken nog maar met vijf buitenstaanders contact mogen hebben. Nu zijn dat er vijftien, die bovendien niet elke week dezelfde personen moeten zijn. Wat de nieuwe beperking precies inhoudt, is nog niet helemaal duidelijk.

Ook is de maximale omvang van evenementen verlaagd. Het was de bedoeling om de bovengrens komend weekeinde te verdubbelen, maar deze is gehalveerd. Bij evenementen binnen mogen niet meer dan honderd personen zijn en buiten zijn dat er maximaal tweehonderd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: