Ashitosh Khusial over Carrière en meer

De toetsenist van muziekformatie Xtenzz is werkzaam op een ministerie. Verder doet hij in zijn vrije tijd wat eigen werkzaamheden. Nooit gedacht om ooit in een band te kunnen of mogen spelen. Vanaf zijn jonge jaren had hij veel interesse voor muziek, het meest voor de Keyboard. Vader, Shami Khusial is ook geen onbekende in de entertainment- en muziekwereld. Hij is de directeur van SS Promotions  tevens manager van muziekformatie Xtenzz. Helaas heeft de corona pandemie gemaakt dat de muziek- en entertainment wereld momenteel helemaal stil is. “Ik was gewend elk weekend optredens te hebben en nu zijn we vier maanden verder zonder muziek. Maar uiteindelijk gaat de gezondheid van de mens natuurlijk voor. Ik hoop dat we snel over deze hele situatie heen kunnen gaan en dat we snel weer zoals gewoonlijk kunnen feesten. Muziek moet altijd als een hobby blijven. Een muzikant kan nooit volleerd zijn, je leert elke dag meer en meer. Je dient je kennis steeds te vergroten en uit te breiden. Tot slot wil ik zeggen dat je in Suriname muziek niet tot je baan kan maken, je kan niet rijk van worden (bij wijze van spreken). Mijn boodschap naar de opkomende talenten is: “Als je van zingen houdt, of graag muzikant wilt worden, heb dan vertrouwen in jezelf en ga ervoor. Loop nooit naast je schoenen, wees gewoon je zelf”.

Carrière Ashitosh Khusial

 Het begon vanaf mijn zevende jaar. Ik mocht ik naar shows in de A.Nesty Sporthal. Ik diende altijd rustig te zitten bij de VIP ruimte. Vanuit een afstand bewonderde ik altijd de toetsenisten die op het podium bezig waren. Ik keek altijd aandachtig en dacht:“Hoe kan die man zo mooi en leuk spelen? Hoe kan hij met twee of ook vaak drie keyboards spelen?”. Af en toe ging ik als kleine jongen naast het podium staan en piepte van daaruit. Het enige wat in mij opkwam was, ik wil dit ook leren!! Ik ben altijd  een grote fan van de welbekende toetsenist & zanger, meester Faziel Wagidhosain.

Ik keek op een dag naar de keyboard van mijn vader en hij zei tegen mij dat ik naar keyboard les mocht gaan. Ik begon toen zelf vanuit Google en YouTube informatie te zoeken en zo een beetje te neuzen. Vervolgens heb ik via de mandir een heer leren kennen die mij zei dat ik bij hem op keyboardles mocht gaan en dat hij me zal helpen. Ik was ongeveer een maandje bij hem op les en toen kreeg ik het druk met mijn school dus ik moest de keyboard lessen even achterwege laten. Van tijd tot tijd maakte ik me keyboard aan, gewoon om een beetje eraan te neuzen. Toendertijd werd er op jaarbasis 3 tot 4 shows georganiseerd door SS Promotions met buitenlandse artiesten. Alle oefeningen werden thuis bij mij gedaan in de garage. SS Promotions heeft ook altijd gewerkt met top muzikanten van wie ik ook veel heb mogen leren. Een andere bekende toetsenist die mij toen ook veel heeft geleerd en bijgestaan en momenteel arts van beroep is was dr. Deepak Gangadin.

3 jaar geleden,1 Januari 2018 kwam er ineens zo een moment dat ik de toetsen in Xtenzz moest overnemen. Ik had echt twijfels in me zelf en ik had geen zekerheid of ik het zou kunnen of niet. Ik moest een repertoire van 4 uren binnen 5 dagen overnemen. Ik was totaal niet voorbereid hierop. Xtenzz had op 6 januari een dansavond te spelen in Blue Bell Discotheek maar zat vanaf 1 januari zonder toetsenist. Toen heeft de toenmalige drummer (Avinash Kalicharan) mijn vader gesproken om met mij als toetsenist te proberen en te kijken of het lukt (dit ook omdat ik heel wat nummers van het repertoire al kende). Op verzoek van mijn vader moest ik de overige belangrijke nummers doornemen, alleen zodat het optreden van 6 januari normaal voortgang zou hebben. Ik had veel twijfels, ik heb toen mijn vader gesproken en gezegd “Oké ik zal de nummers doornemen, ik zal invallen voor twee weken, dus begin in de tussentijd een andere toetsenist te zoeken voor de band, want ik ga niet vast spelen (dit omdat ik veel twijfels in me zelf had)”. Na de succesvolle optredens van 6 en 12 januari waren de leden tevreden over mijn prestatie en zo begon ik dan door te spelen in de band. We zijn nu drie en een halve jaar verder en ik heb het echt naar mijn zin in de band. Naast Xtenzz heb ik ook met Yaadgaar Orchestra een optreden mogen doen in NIS. Daarnaast heb ik de afgelopen 4 jaren ook in de muzikale selectie gezeten en samen met andere topmuzikanten het welbekende “Open Scholieren Zangcontest” mogen begeleiden. Één keer heb ik ook voor muziekformatie South South West mogen invallen als toetsenist. Als muzikant moet je sportief blijven en voor uitdagingen kunnen aangaan” aldus Khusial.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: