Artiest SÂVI: Waarschuwing voor ‘zelfmoordspel’ Blue Whale Challenge

De Surinaamse artiest SÂVI deelt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname, “de Blue Whale Challenge is terug in Nederland en Suriname en zo kan je verder. Ik heb geen persoonlijke ervaring met betrekking tot dit zelfmoordspel. Vorige week heeft mijn nicht mij geconfronteerd dat een nichtje in Nederland zelfmoord heeft gepleegd vanwege die game. om deze reden wil zij de Surinaamse ouders wakkerschudden om beter op hun kinderen te letten. In dit ‘spel’ wordt aan de jongeren gevraagd steeds gevaarlijker opdrachten uit te voeren, met als laatste een opdracht tot het plegen van zelfmoord. Daarvoor waarschuwt Sharesso Lanti de totale gemeenschap. Wij vragen de ouders om beter te letten op wat hun kinderen doen, en vooral waarmee ze bezig zijn op hun mobiel. Jongeren worden via sociale media als Instagram, Snapchat en TikTok aangemoedigd om ‘opdrachten van zelfbeschadigend gedrag uit te voeren die escaleren om uiteindelijk zelfmoord te plegen’. De berichten over dit spel zijn vooral afkomstig uit Rusland. In verschillende landen zijn jongeren overleden na het meedoen aan de challenge. De naam komt waarschijnlijk omdat blauwe vinvissen soms massaal zelfmoord lijken te plegen, in navolging van elkaar. Het allerbelangrijkste is dat kinderen weten dat het nep is, je hoeft de challenge niet te doen. Helemaal niet. Ik adviseer de scholen om terughoudend om te gaan met aandacht voor het fenomeen en het zeker niet in de klas te bespreken. Het gevaar van kopiëren ligt op de loer. Bescherm je kind tegen deze psychopaten” aldus de artiest.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!