Weer politieman positief getest

Een politieman is vorige week woensdag, 15 juli, positief getest op Covid-19. Hij is tewerkgesteld op een bureau in regio Paramaribo. Politiefunctionarissen van dat bureau hebben Dagblad Suriname benaderd en hebben toen hun misnoegen geuit dat de desbetreffende politiepost tot op heden niet is ontsmet. De positief geteste collega is momenteel in overheidsquarantaine geplaatst. De politieagenten maken zich enorm zorgen over hun eigen gezondheid en die van hun huisgenoten. Twee andere collega’s van hetzelfde bureau hebben zich ook laten onderzoeken, daar zij met die positief geteste collega in aanraking zijn gekomen. Ook deze twee collega’s komen voorlopig niet aan het werk, zeggen de bezorgde politiefunctionarissen. 

In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met de regiocommandant van Paramaribo, Migalda Kolf. Zij geeft aan dat de collega die positief is getest niet aan het werk kwam, daar hij zich niet lekker voelde. Uit voorzorgsmaatregel werd aan hem gevraagd om thuis te blijven en in contact te treden met BOG. Na enkele dagen kreeg de regiocommandant het bericht dat de desbetreffende politieman positief is getest. Hij had geen symptomen toen hij aan het werk verscheen. Twee andere collega’s van hem die ook in contact met hem kwamen, zijn uit voorzorgsmaatregelen gevraagd om thuis te blijven en de juiste maatregelen in acht te nemen. Zo ver Kolf het weet, zijn deze twee politieagenten niet positief getest. Althans, ze zijn nog niet onderworpen aan een test, omdat zij geen symptomen vertonen. Zij blijven voorlopig thuis. Alle andere bureaus alwaar collega’s positief zijn getest en symptomen vertoonden, zijn ontsmet door het BOG, legt Kolf uit. “Wij maken ons ook bezorgd om het leven van onze collega’s, omdat ik ook samen met hen werk”, aldus Kolf.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!