Premier Modi wenst president Santokhi allerbeste toe

De premier van India, Narendra Modi, heeft in een boodschap de felicitaties uitgesproken aan president Chandrikapersad Santokhi, die op donderdag 16 juli werd ingezworen als staatshoofd van Suriname. In zijn radioprogramma Mann Ki Baat Today zei de Indiaanse staatsman dat India en Suriname al jaren goede betrekkingen onderhouden.

In zijn toespraak blikte premier Modi terug op de geschiedenis waar volgens hem meer dan een eeuw geleden, inwoners van India naar Suriname vertrokken om hier te wonen en te werken. Een kwart van Surinames bevolking bestaat uit nakomelingen van Indiase voorouders. Een van de veel besproken talen is het Sarnami, zei de premier. De Indiase bevolking voelt zich trots vanwege de culturele band tussen de beide landen.

De regeringsleider noemt president Santokhi een vriend van India. De president woonde de PIO parlementaire vergadering in 2018 bij en zijn ambtsaanvaarding begon met het citeren van teksten in het Sanskrit. Het staatshoofd citeerde ook een gebed uit de Vedas. In het gebed vraagt de president onder meer de zegen om weg te blijven van leugens en een buiging te maken naar de waarheid.  Premier Modi waardeert de handeling zoals gepleegd door president Santokhi. Namens zijn volk wenste de Indiase regeringsleider ons staatshoofd het beste toe in het leiden van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!