“Ik wacht al langer dan 5 maanden op mijn perceel-id”

Voor een kennis in het buitenland is dhr. Jainandunsing bezig een perceel in orde te maken. Jainandunsing zegt dat op 14 februari 2020 er door landmeter Cairo een aanvraag ingediend is bij Glis met een aanvraagnummer. Het gaat hierbij voor het verkrijgen van een perceel-identiteitsnummer (perceel-id) van een stuk terrein aan de Soerdjoedeistraat no.14a. Voor de aanvraag van het perceel-id betaalde Jainandunsing SRD 1750. “Normaliter duurt het verkrijgen van zo een stuk 6 tot 8 weken, hetgeen in het verleden het geval is geweest.

Aangezien het perceel naast 14a, namelijk no.14b, reeds een goedgekeurde perceel-id had, werd Cairo door de Glis-landmeter meegedeeld om de kaart van perceel no.14a aan te passen aan die van perceel no.14b. Nadat Cairo de coördinaten van de perceel-id no.14b in het veld had uitgezet, bleek dat dit terrein 3 percelen verder lag. Dat wil zeggen dat er een kaart goedgekeurd is door Glis, die totaal niet op waarheid berust.” Dit werd door Cairo meegedeeld aan de landmeter van Glis, waarover er nog driemaal is gesproken, vertelt Jainandunsing. Volgens de verkregen uitleg bleek dat een ploeg in het veld moest om vast te stellen wat het probleem is. Echter bleek er geen schot in de zaak te komen.

“Ik nam toen contact op met landmeter Cairo om te verifiëren waarom het zo lang duurde. Hij stelde toen voor om samen met hem naar Glis te gaan. Dit vond plaats op maandag 6 juli 2020. De Glis landmeter gaf toen te kennen dat de afhandeling van perceel-id no.14a binnen een week een feit zou zijn. Zelf had ik op 19 juli 2020 een mail gestuurd en op 23 juli 2020 een herinneringsschrijven. Inmiddels zijn we 18 dagen verder. Er werd mij toen geadviseerd om dit probleem via andere kanalen opgelost te krijgen. Het is mij opgevallen dat er meerdere personen zijn die problemen hebben om hun perceel-id goedgekeurd te krijgen”, zegt Jainandunsing. “Mijn advies aan het ministerie, waaronder Glis valt, is om na te gaan wat er daar precies gebeurt. Ik wacht al langer dan 5 maanden op mijn perceel-id. Tenslotte wens ik op zeer korte termijn mijn perceel-id te mogen ontvangen van de heer Cairo via Glis.”

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: